کاشف

یادداشت

هجرت

پنجشنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۴۹ ق.ظ

کسانى که بر خویشتن ستمکار بوده‏اند، [وقتى‏] فرشتگان جانشان را مى‏گیرند، مى‏گویند: «در چه [حال‏] بودید؟» پاسخ مى‏دهند: «ما در زمین از مستضعفان بودیم.» مى‏گویند: «مگر زمین خدا وسیع نبود تا در آن مهاجرت کنید؟»

 

إِنَّ الَّذینَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلائِکَةُ ظالِمی‏ أَنْفُسِهِمْ قالُوا فیمَ کُنْتُمْ قالُوا کُنَّا مُسْتَضْعَفینَ فِی الْأَرْضِ قالُوا أَ لَمْ تَکُنْ أَرْضُ اللَّهِ واسِعَةً فَتُهاجِرُوا فیها

 

چقدر دنیای غریبی شده!!!

تا قبل از این، هر وقت به آیه ی هجرت فکر می کردم همیشه اینطور تصور می کردم که کسی که هجرت می کنه حتماً خودش رو از یه محیط آ لوده تر به یه محیط پاکتر و سالمتر می رسونه. اما امشب احساس می کنم با خوندن این خبر ابعاد تازه تری از مسئله ی هجرت به رویم گشوده شده.

" نورا جانان" بانوی محجبه‌ای است که اخیرا در یکی از کانال های تلویزیونی ترکیه با بیان جمله :«اگر بلایی بر سرم نیاورند می گویم امام خمینی (ره) را دوست دارم،اما آتا تورک را دوست ندارم» محافل لاییک این کشور را شدیدا به خشم آورده است.
به گزارش فارس پایگاه خبری «اپک خبر» ترکیه طی گزارشی تفصیلی به پیشینه این زن پرداخت.

*نورای جانان بزیرگان کیست؟
رسانه‌های ترکیه در ابتدا ادعا می‌کردند خانم «نورای جانان بزیرگان » دانشجویی است که به سبب حفظ حجابش دچار مشکل شده است اما اگر کمی به عقب بازگردیم به نکات حائز اهمیت دیگری نیز برخورد خواهیم کرد.

خانم بزیرگان زمانی به اتهام «اخلال در مسیر آموزش» ، با مداخله پلیس از دانشگاه اخراج شده و سپس در دادگاه به 6 ماه حبس محکوم شد. خانم «نورای جانان بزیرگان» در جریان مداخله پلیس ، به سبب ضرب و شتم ماموران دچار سقط جنین شده و در ادامه ماجرا به کانادا پناهنده شد. او اولین زنی است که در ترکیه به سبب حفظ پوشش اسلامی محکوم به حبس قطعی شده است.

«بزیرگان» وقتی که دانشجوی سال دوم مهندسی پزشکی در «دانشکده خدمات بهداشتی» ، وابسته به دانشگاه استانبول بود، به سبب داشتن حجاب اسلامی در میانه جلسه امتحان پایان ترم، با ضرب و شتم پلیس بیرون کشیده شد.

«هیات قضایی کانادایی رسیدگی به تقاضای پناهندگی» طی جلسه ای از خانم «نورای» ‌پرسیدند: «مگر ترکیه یک کشور اسلامی نیست؟» پاسخ این سوال برای «نورای» دشوار بود اما در نهایت جواب داد: «در صورت رفع مشکل حجاب در ترکیه، به کشورم برمی گردم؟»

او در همان ایام گفته بود: « در حقیقت ممنوعیت نبود که موجب خروج من از کشور شد. من تصمیم داشتم مبارزه‌ خود را به خارج از کشور بکشانم. اگر آنقدر ترسو بودم که بخواهم فرار کنم، مسلما اینقدر در ترکیه خود را درگیر مسائل دردسرساز نمی‌ کردم».

در همان روزها خبرنگار روزنامه «ینی شفق»- چاپ ترکیه- از وی پرسیده بود: «در ترکیه چه بلایی سرت آمد که به فکر پناهندگی به کانادا افتادی؟» بریزگان جواب داد: «من در آنجا نتوانستم آزادانه در چارچوب اعتقاداتم زندگی کنم و حتی به خاطر همین اعتقادات راهی زندان شدم. از آنجایی که شرح ناحقی‌هایی که بر من روا می‌شد را در هر محفل و جمعی تعریف می‌کردم، آنقدر از طرف پلیس و دیگران پیام و تلفن‌های تهدید آمیز دریافت کردم که کلافه شدم. تلفنهایم شنود می‌شد و حتی یکبار که شرح گفت‌وگوی تلویزیونی خود در برنامه «سی و دومین روز» را ، تلفنی برای دوستم تعریف می‌کردم، ناگهان صدای غریبه‌ای وارد مکالمه ما شد؛ طوری که دوستم هم آنرا شنید. صدا مرا به کشتن کودکم تهدید کرد.»

«بزیرگان» می گوید:«من این حرفها را در دادگاه (هیات قضایی کانادایی) هم بیان کردم. به آنها گفتم که من علیرغم مسلمان بودن نمی‌توانم در معابر کشورم به راحتی گردش کنم. گفتم که، لائیک های متعصب در هر فرصتی که بدست می‌آورند ما را تحقیر می‌کنند. در ترکیه، برخلاف آنچه که تصور می‌شود، مظلومان حقیقی مسلمان ها هستند.»

به گفته «نورای جانان بزیرگان » ، قاضی دادگاه که یک زن بود و همچنین دیگر اعضایی که در آنجا حضور داشتند پس از مشاهده کاست ویدیو و بریده جرایدی که من ارائه داده بودم چنان شوکه شدند که حیرتشان، مرا هم شگفت‌زده کرد. آنها به هیچ وجه باورشان نمی‌شد که ما در ترکیه چنین وضعیتی داشته باشیم. خانم قاضی وقتی عکس‌های مربوط به باتوم خوردن و روی آسفالت کشیده شدن بانوان محجبه را دید بی‌اختیار دست بر دهانش گذاشت و گفت: باورم نمی‌شود!‌مگر ترکیه کشوری مسلمان نیست؟ راستش من در اینجا (کانادا) با این سوال بسیار مواجه می‌شوم.من به هیئت قضایی کانادایی گفتم که در ترکیه این ما هستیم که سلب حق آزادی بیان و عقیده دست و پنجه نرم می کنیم اما نباید زندگی کردن مطابق اعتقادات ، تاوانی ابن چنینی داشته باشد. من این حرفها را در تمامی دادگاه‌هایی که در طول سه سال به آن ها رفت و آمد داشتم می گفتم. خانم قاضی گفت: در این ماجرا شما حق با شماست ،خیلی هم حق با شماست».

وقتی خانم قاضی اجازه اقامت مرا در کانادا صادر کرد خیلی خوشحال شدم. آن زمان در ذهنم لحظه ای را تصور کردم که هیأت قضایی ترکیه به خاطر حجاب برایم حکم زندان صادر کرد.

خبرنگار از از خانم «بزیرگان» پرسید: اگر ممنوعیت حجاب در ترکیه از میان برداشته شود چه کار می‌کنید؟
آیا به ترکیه بازمی‌گردید؟

او پاسخ داد: «بله. خیلی دلم می‌خواهد. دلم برای استانبول تنگ شده است .امروز دنیا به ممنوعیت حجاب می‌خندد!»

 

        

 

خبرنگار مجددا پرسید:چه توصیه‌‌ای برای دوستانی که در ترکیه هستند دارید؟

خانم «بزیرگان» گفت:هرگز خود را بیچاره و درمانده ندانند. علاوه بر پیگیری قضایی مظالمی که بر آن ها می شود باید به دنبال راه‌هایی برای خروج از کشور باشند یا در پی دانشگاه‌هایی باشند که از طریق اینترنت دانشجو می پذیرند.

«نورای بزیرگان» در ادامه افزود: درست است که در ترکیه خیلی چیزها تغییر کرده است اما هنوز آن ذهنیتی که از طریق رسانه‌ها عربده می‌زد که خطر ارتجاع(یعنی اسلام گرایی ) ترکیه را تهدید می کند اصلا تغییر نکرده است.

«نورای جانان بزیرگان » پس از حدود7 سال اقامت در کانادا ، با اتمام تحصیلاتش در سال 2005 به ترکیه بازگشت . او معتقد است : «در مقایسه با سال 1999 وضعیت رفاهی مردم بسیار ارتقا یافته است اما در عرصه آزادی بیان و عقیده تغییرات چندانی صورت نگرفته. هنوز هم بساط جنجال سازی و برچسب زنی به قوت خود باقی است. کلیشه «تهدید ارتجاع » هنوز در رسانه‌ها اجرا می‌شود. در طرف دیگر هم رجالی که هیچگونه احترامی برای ارزش های مردم قائل نیستند و هرگونه تبعیض را در خصوص اشخاصی که همانند آنها فکر نمی‌کنند مباح می‌دانند، همچنان سر جای خود نشسته‌اند؛ یعنی روی همان کرسی هایی که به نمایندگی از همین مردم در آنجا قرار گرفته‌اند و از همانجا نعره می‌زنندکه مبارزه ما علیه ارزش‌های مردم ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس خانم نورای بزیرگان در روز 21 خرداد طی شرکت در یک برنامه تلویزیونی مشهور با نام «تک تک»در پاسخ به مجری برنامه، "فاتح آلتایلی "که از چهره های هنری ضد دینی ترکیه به شمار می رود و از او پرسیده بود که آیا «امام خمینی» را دوست دارد ، پاسخ داد : بله من هم دوست دارم .

در این میان "فاتح آلتایلی " از نورای پرسید : آیا آتاتورک را هم دوست دارید ؟ و ایشان جواب داد : آیا در ترکیه کسی حق دارد که آتاتورک را دوست نداشته باشم ؟ اگر بلایی سرم نیاورند من می گویم که دوستش ندارم .

این مصاحبه «بزیرگان» جنجالی بزرگ را در محافل لاییک ترکیه ایجاد کرد و کار به جایی رسید که دستگاه قضایی این کشور قرار پیگرد قانونی وی را صادر نمود.

«بزیرگان» امروز صاحب دو فرزند (یک پسر و یک دختر) است که هر دو متولد کانادا هستند. او در کانادا پس از طی دوره آموزش زبان انگلیسی در رشته علوم سیاسی ادامه تحصیل داد.

 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۷/۰۳/۳۰
سبحان صداقتی

نظرات  (۳)

خیلی دیر بروز میشی؟!!!!
بماهم که سر نمیزنی؟!!
خیلی پرمحتواست دستت درد نکنه خوش به حالت واقعا
وبلاگت هم سادس هم در عین سادگی دلنشین رنگ زرد هم نماد بینش و دانایی و روشناییه خیلی به مطالبش میاد
موفق باشی بازم سر میزنم
بیدار باش که شب میگذرد و تو ایستاده ای هنوز،شکر کن و با اولین ستاره روشن شو.شکر کن و نیت کن به سمت او به جانب حضور او،شکر کن و قامت راست کن به سمت راستی و درستی،به سمت بی سوی عشق به عطر خوش نام معشوق،به جذبه ی نا گزیر محبوب،به نوبت عاشقی مجنون به قامت بلند یار

بیدار باش و به خاک بیفت سجده کن به گواه عظمت و بزرگی او،به رحمت و بخشش بی کرانه اش،به لطف و نهایت مهربانانه اش،به نوازش های دم به دم عاشقانه اش،بیدار باش و سجده کن به بیداری انسان،به سهم آدمیت به بار امانت حق بر روی شانه هایت سجده کن.

و حال برخیز و دوباره بگو او شنوا ست می بیند و بیناست بگو که او میبخشد و بی نیاز است بگو که او کامل است و زیباست عادل است و پوشاننده ی عیب هاست بگو که او تواناست.

بیدار باش دریاب دل ببند به آواز صابران که بی صدا میخوانند و بی اشارتی میدانند.

چیزی بخواه برای کسی که میشناسی یا نمی شناسی اش.بر خیز و برای همه آنهایی که چیزی طلب کرده اند جایی در شهری روستایی یا سر زمینی گمنام و دور دست بر فراز قله ای یا در متن کویری دشتی چمنزاری به یاد مراد خود یا دیگری دل به حق داده اند

این یک راز است برای رسیدن به همه کس از یک تا بی نهایت از اینجا تا ابدیت از انسان تا خدا بیدار باش که لحظه های معجزه در راهند و آنی می آیند و می روند تو کجایی؟؟

در یاب این باور سبز ایمان را اعتماد کن به هستی که تو را به اعماق میبرد و حرمت بگذار به هر باوری که بوی وصل میدهد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
next